Äntligen hemma!

Denna helgen har spenderats på resande fot. Börjar nästan bli till en vana!

Fredag morgon styrdes bilen mot vackra Jämtland. Jag hade en stuga bokad alldeles i närheten av Neros fodervärd Pia. Asta som också var i höglöp fick följa med på Mayas parningsresa så hanarna hemma skulle få slippa den ”goda” löplukten under helgen.

Maya och Nero fick träffas på kvällen och de fattade tycke för varandra direkt. Eller ja, Maya fick tala om för Nero först att han inte behövde vara så rak på sak på en gång, hon ville faktiskt ha lite bus och uppvaktning först. Maya är ju en fin flicka!

2Blir allt som vi önskar och hoppas så föds det valpar efter dessa tu under vecka 26!

Jag lyckades tvinga mig själv att sova/vila i ett par timmar, sedan blev det uppstigning mitt i natten för vidare färd mot Uppsala och Amstaffklubbens föreläsning och medlemsmöte. Jag var ju liksom i närheten, man får ju passa på! Jag passerade Söderhamn och plockade upp Sofia som skulle följa med på föreläsningen. Vi tänkte ses när jag var på vägen tillbaka men jag föreslog att hon skulle följa med istället 🙂 Alltid kul med trevligt sällskap och hundprat!

En av våra blivande valpköpare kom också, jättekul att ses och givetvis mycket roligt att man som blivande hundägare är intresserad av att lära sig mer och delta i klubbens aktiviteter.

Förutom oss tre kom det fem tappra medlemmar, alltså var vi hela åtta personer… För mig som bor så långt ifrån orter där klubben brukar ha möten och diverse evenemang är det låga deltagarantalet helt obegripligt. Ja, jag är ganska avundsjuk på de som bor i söder som kan bara åka över dagen för att delta i något sådant. Men man saknar väl inte kossan förrän båset är tomt? Kanske dags att belägga alla klubbaktiviteter norr om Sundsvall? 😉

Nåväl, föreläsningen var jättebra och Katja från SLU är en kanonföreläsare. Jag skulle vilja ha en egen Katja faktiskt! Mötet var också givande, HD/ED index för rasen stod på tapeten och vi alla var överens om att vi skulle gärna se att det infördes för amstaffen från&med årsskiftet. Bara hålla tummarna nu att klubbstyrelsen också vill ha det så!

Efter mötet blev det dejt med Aston från vår C-kull, jag får passa på att träffa våra valpar (ja, de är alltid valpar för mig!) när jag är på resa, vi ses ju så sällan annars pga de långa avstånden. Alltid lika kul att se hur våra uppfödningar utvecklats och Aston är precis som han alltid varit, bara något äldre och mer utvecklad nu. Jättetrevlig hund på alla sätt och vis!

3

Det blev mer ”valpmys” på vägen hem på söndagen. Jag tog en mindre omväg och hälsade på hos Lina och Corey som har Casper. Oj oj oj, vad Casper blev glad! Hade han kunnat krypa ur sitt skinn och krypa in under mitt rent fysisk, hade han gjort det 😀 Så fin har blivit, vilket han iofs alltid varit. Men kul att se honom som mer vuxen. Annars är han sitt vanliga, tramsiga jag. Helt underbar! Har visat Lina var vi handlat våra dragselar, nu ska Casper sättas i mer arbete. Han behöver faktiskt bli av med ett par kg trivselvikt. Men se så fin han är!

4

6

5

Stannade även till i Hudiksvall på hemvägen för kaffe och fika hos Jenny som har Mayas och Lillans bror Moss. Maya, som redan är högdräktig enligt sig själv i alla fall, dissade ju frukosten på morgonen så hon tiggde till sig både korv och någon liten kaka. Hungriga hundögon är helt omöjliga att motstå.

Vid kl.22 var jag äntligen hemma! Helt slut i både kroppen och knoppen.

Tusen tack alla, framförallt Pia, för denna helg! ❤

1 tanke på “Äntligen hemma!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s