Hej mitt i natten!

Tar en liten paus från läsningen i SKKs relativt nya bok ”Hundavel i teori och praktik” som stått orörd i bokhyllan i några månader. Jättebra bok, kan varmt rekommendera den till uppfödare och andra avelsintresserade!

Ja, vad gör jag uppe såhär dags egentligen? Jag råkade somna i soffan vid halv nio ikväll och vaknade 2½ tim senare… Blev tvärtrött och skulle bara vila ögonen, det gick ju bra med det! Hade förmodligen sluppit förstöra dygnsrytmen om jag inte varit lika tjurig, men nu är jag ju det, så det är bara att ta konsekvenserna. Jag tänkte städa grundligt i hundrummet vid lunchtid. Då fick jag syn på fondväggen bakom sängen som jag för femtioelfte gången skulle behöva torka av. Visst, tapeten är tvättbar, men kanske inte hur många gånger som helst. Den har suttit i just över 1 år och redan blivit lite solkig på vissa ställen där jag brukar torka av den som oftast. Funderade tidigare på att tapetsera om och klarlacka fondväggen och måla resterande väggar vita, men det skulle ju bli ett större projekt. Så jag körde en quick fix och satte upp panel bakom hundarnas säng istället. Blev riktigt bra! Tog sin lilla tid men det var det värt. Nu är det lättstädat och fräscht 🙂

För en vecka sedan blev jag klar med SKKs distanskurs Beteende Hund. Nu känns det nästan lite tomt på något sätt, har ju vant mig att gå in på utbildningsportalen nästan varje dag och läsa och delta i diskussionerna. Jag har av en slump hittat en distanskurs i populationsgenetik som jag tänkte hoppa på. Beteendekursen var intressant och kul, men ingen utmaning direkt då jag besitter en hel del teoretisk kunskap och erfarenhet sedan innan, diskussionerna har varit mer givande då man fick ta del av andras synsätt och tankar kring ämnet. Nu vill jag har mer tuggmotstånd faktiskt! Genetikkursen och kurslitteraturen är på engelska dessutom, blir ju hur bra som helst!

I onsdags kom jag hem med nytillskottet – Lillans son från senaste kullen, Fervens Fera Reaper’s Wrath. Han har inget 100%-igt fastställt tilltalsnamn än då vi inte riktigt vet vad vi tycker om det tidigare, så det får jag återkomma med senare. Han är enormt lik storebror Bobbo, både till sättet och utseendet. En riktigt härlig prick!

De senaste dagarna har gått åt att introducera honom till våra hundar och vår vardag. Han har redan lärt sitt att klättra upp på köksbordet, haha! Får bjuda på ett kort från tordags morse då han satt på bordet och tjurade i väntan på frukost. Kolla in dreglet!

2

Nessa borde komma in i löp vilken dag som helst. Och då är det bara att planera inför parning 😀 Maya ser ut att vara på G hon också, men känns längre bort än Nessa. Det blir toppen med någon veckas mellanrum mellan ev. valpningar. Jag var nästan lite orolig över att de skulle löpa samtidigt.

Nu ska jag återgå till min bok och sedan prova tvinga mig själv att sova eller åtminstone vila i ett par timmar så jag orkar med morgondagen. God natt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s