Vilken helg!

Lördagen och söndagen spenderades i Finland. På hundutställning såklart. Hade med mig Mio, Beatty och Nessa. Vi var på plats på utställningsområdet tidigt och fick bra plats vid ringen, sånt underlättar mycket. Efter att ha promenerat med hundarna, passade jag på att handla beställningsvaror till valpköparna. Köpte även lite smått till våra hundar. Men utbudet var rätt tråkigt faktiskt, hoppades på mer bra saker.

Det var så otroligt varmt och vår ring gick sååå sakta. Är fortfarande så glad över att jag köpt på mig kyltäcken, de behövdes verkligen! Måste beställa extra solskydd till tältet också, det verkar bra.

Jag och Mari började med att visa några staffar åt Virve. Reino vann Unghundsklassen och slutade som 2a Bästa Hane med R.CERT & R.CACIB, Manasse vann Championklassen och sedan blev visad av Virve till 3e Bästa Hane. Ronja vann Öppen klassen och vi slutade som 2a Bästa Tik med ”förlorarrosetterna” bakom Reinos snygga syster Ruusa som även blev BIR, proffsigt visad av Mari. Och så bästa uppfödargrupp med HP på det då!

Kände mig rätt färdig efter att ha sprungit i värmen, så det var tur att de var ca 15 hundar innan amstaffarna skulle in, för jag behövde verkligen kyla ner mig.

Mio var först att visa. Han var sååå trött av både lång resa och all värme. Men det gick skapligt – EXC, 3e placering i Unghundsklassen med CK, och sedan 4e Bästa Hane. Iom att Nessa och Beatty gick i samma klass, skulle Mari visa B. Det blev ett VG för hennes del och ett konstateranade om att det vita halvstrypkopplet absolut inte funkar på henne. Nessa vann klassen med CK och iom att varken juniorerna eller unghundarna fått CK, visste jag att CERTet var hennes. Och det innebar även ett championat! Så det var bara att gå in i Bästa Tik klassen och tacka och ta emot 🙂 Nessa blev även Svensk Champion tack vare CERTet hon fått i Gällivare.

1

Pratade med My på hemvägen, som talade om att Cherry gjort ett toppen BPH och fått massvis med beröm från testledaren och figuranterna. Denna dag kunde verkligen inte bli bättre, men det blev den!

Jag svängde förbi utställningsplatsen i Oulu och satte upp tältet och lämnade en del av våra saker som kunde få stå där över natten. Det var smart tänkt, för jag försov mig lite på söndagmorgon, och det skulle bli alldeles för stressigt att sätta upp tält och kånka över allting. Vår ring var ju längst bort från parkeringen förstås.

Det var lika varmt i Oulu som i Kokkola, det var bara mer kvavt i Oulu. Kyltäckerna kom väl till användning även då. Love them!

Mio fick nöja sig med ett VG, han behövde fylla ut mer enl. domaren. Men det kommer ju. Han är inte ens 2 år gammal. Beatty visade sig jättebra i snakekedja! Excellent och 2a placering i klassen fick hon. Jag funderade på att stryka Nessa som flyttades till Championklassen, dels för att hon skulle gå direkt efter Beatty vilket skulle innebära att jag inte kunnat värmt upp med henne. Dels för att jag anade att domaren gillade något kraftigare hundar. Men det blev att jag visade henne ändå, jag och Nessa har fnattat loss så många gånger i ringen innan, så vi kunde bjuda på ännu en show liksom, haha! Till min förvåning vann Nessa klassen med CK. Och jag blev ännu mer förvånad över att vi gått in och kammat hem Bästa Tik och CACIB också! Och sedan BIM mot en finsk championhane.

1

Det var ganska tråkig försäljning även i Oulu. Hoppades på att fynda några Hurtta Y-selar, men ingen sålde de ens. Aja, hoppas att det finns något välsorterat säljtält i Kemi i helgen. Annars får jag kolla i Haparanda.

Det ser ut som att det är regn och åskväder på G här. Bäst att jag går och parkerar valpvagnen i garaget och plockar in leksakerna från Dunders hage!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s