Ungarna har lämnat boet

I torsdags flyttade Whip och Alma till sina nya hussar och mattar. Det har gått bra för dem under sina första dagar i de nya familjerna, man är ju så hönsmammig när de små flyttar hemifrån, men jag försöker att inte terrorisera valpköparna alldeles för mycket, även om jag helst hade ringt dem minst 10 gånger om dagen 🙂

Lillans och Egons valp Dunder är nu hemma hos oss. Och han är helt underbar! Jättesnäll liten kille ❤ Och så vacker! Asta har varit barnvakt åt honom och Krut, hon är superduktig! Väldigt mjuk och försiktig, men klarar ändå av att säga till när de blir för på. Underbart att ha en sån barnflicka när pojkarnas mammor anser att de ska semestra på mammaledigheten.

3 4 5

Under helgen som gått har jag både visat hund (på lördagen) och jobbat (på söndagen) på Piteå Internationella. Utställningsdagen var ingen hit för oss. Ten fick CK och blev BIR-Veteran, Nessa och Mio vann sina klasser men utan CK… Och där rök både tik- och hanCERT. Typisk! Men men. Har ju aldrig haft några större förväntningar på norska domare, så nu fick man ännu en gång bevisat att de ska undvikas framöver. Visade Lotta och Jonas staffar och Josefins lilla junior Siri. Siri vann klassen med CK men blev oplacerad i bästa tik visad av matte då. BeBe vann championklassen och blev 2a Bästa Tik med R.CACIB. Med staffen Krut slog jag på stort och sprang hem CERT, CACIB & BIR! Jättekul!

Det blev en del shopping på utställningen. En finsk försäljare fanns på plats och sålde Hurtta kyltäcken till ett riktigt bra pris. Köpte först varsitt åt Ten och Nessa för att testa funktionen. Det slutade med att det köptes täcken till samtliga av våra hundar. Jag blev med andra ord mycket nöjd 🙂 Nessa blev så fin i sitt babyblåa täcke ❤

Nessa kylväst kopiera

Efter att ha varit ringsekreterare i chuhuahuaringen på söndagen, blev det att länsa i säljtälten igen. Köpte fler kyltäcken på beställning av valpköpare, men hittade även mer saker till de egna hundarna. Maya fick ett nytt utställningskoppel, eller ja, två. Alltid bra med en reserv. Nessa och Asta fick varsitt Hurtta Lifeguard halvstryp, och några koppel och regntäcken samt reflextäcke fick följa med mig hem. Asta blev så lycklig över stora påsen med nya prylar, så givetvis fick hon agera modell 🙂

Asta Hurtta

My ställde Cherry i Ronneby med Excellent och CK. Ingen dålig officiell premiär för duon! My har ju aldrig ställt ut hund innan hon skaffade Cherry, och blivit så proffsig på kort tid, tummen upp!

Cherry Ronneby

Jag passade på att hälsa på Nera och hennes matte Krista när jag var in till Kalix för att handla igår. Hon utvecklas jättefint! Tur jag kom ihåg att ta med kameran för en gångs skull.

1 2 3

Idag fick jag en mycket trevlig överraskning. Nämligen en väldigt tjusig blombukett från Lilos husse och matte. Jag blev så rörd så jag blev tårögd. Tänk så fina valpköpare vi har!

blommor

I eftermiddag hade vi besök av Marie och Thomas som skulle äntligen få ta hem sin efterlängtade Krut. Mycket trevligt! Vi hade nog kunnat sitta och prata och leka med valpar halva natten, men fick avrunda lite tidigare så Krut skulle hinna utforska allt i sitt nya hem innan det är läggdags för hans del.

Efter att ha vinkat av Krut, passade jag på att ståträna och friställa Dunder. Den lilla valpen är en naturbegåvning! Och så fin han är. Han ser nästan ut som en vuxen hund i liten format.

1

När det blev behaglig temperatur ute, mördade jag mina ben på cykeln. Att det ska vara så många uppförsbackar i denna by, betydligt fler än nedförsbackar av någon anledning. Aja, hundarna är jättenöjda över att äntligen fått röra sig ordentligt efter dagens hetta. Och jag välkomnar träningsvärken imorgon.

Så, nu tror jag att jag har fått med den gångna veckans alla händelser. Klockan är återigen alldeles för mycket och det är då bäst att jag lämnar datorn och försöker få mig några timmars sömn. God natt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s