Midsommarhelgen

Vi hade som sagt inga högslående planer för Midsommar. Vädret var allt annat än somrigt dessutom. Norrländsk sommar är ju som den är… Vi fick iaf i oss grillat och bara varit, hundarna har givetvis fått smaka hamburgare också 🙂

Idag åkte jag och Nessa hemifrån strax efter kl.3 på natten för att hämta upp Jenna och Mio utanför Överkalix för vidare färd mot Rovaniemi och hundutställning. Har inte kört den vägen dit tidigare, så ville ha goda marginaler ifall vi skulle hamna på en liten grusväg med GPSens hjälp (hänt förr!). Vägen visade sig vara hur bra som helst och vi kom fram ett par timmar innan ringarna startade. Efter att ha fått över alla våra saker till ringside, tog vi en promenad med hundarna på området. Rovaniemi utställningen hålls ju i Tomtelandet, lite annorlunda plats att ha hundutställning på. Väldigt naturnära och mysigt.

Mio fick nöja sig med ett Very Good idag och första placering i klassen. Han åkte på sitt trippiga trav som han kan få ibland, var samma sak på Piteå Nationella som hålls på liknande underlag, fast det är mycket stenigare i Rovaniemi. Aja, bara att ladda om batterierna!

02

Nessa skötte sig mycket bra i ringen idag, vi klarade oss utan en enda busattack! EXC, klassvinst, CK och senare 2a Bästa Tik med CERT och R.CACIB blev det för Nessas del. Det innebär att hon behöver ett CERT till i Finland för att få titulera sig FI UCH. Tur att jag anmält till flera utställningar i Finland i sommar!

01

Det blev en tidig hemkomst, så otroligt skönt! För jag behövde verkligen vila innan kvällsaktiveringen av hundarna. Bobbo fick följa med när jag skulle ut och gå med valparna i vagnen. Han fick köra DW så valparna skulle få utsättas för ett konstigt ljud på nära håll och det gick strålande. Valparna orkade hålla sig vakna ganska länge under dagens åktur, det märks att de växer, och fort går det!

1

Dagen avslutades med valpbus/-mys i vanlig ordning, och nu trängs jag med en jättetrött Nessa och en något trött Bobbo i sängen. Är nog bäst att försöka sova, ny dag imorgon!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s