Igår fick jag äntligen datum för höstens BPH, vi har 4 tillfällen att välja på, samtliga är heldagar. Nu väntar jag på att våra valpköpare här i Norrbotten ska återkomma med vilka datum som passar dem, så kör vi den dagen flest (helst alla) kan. Ska bli jättekul! Ska se om det går att klämma in en röntgen på Cookie från B-Kullen på Djurkliniken i Öjebyn, den ligger bara 5 min från BPH arrangören. Ska höra med SKK om hon får beskrivas först och röntgas efteråt, så det inte blir något knas med det.

Fick ett meddelande av Amanda som har Lilo från B-Kullen om att de bokat HD/ED röntgen för henne nästa vecka. Jag kommer sitta som på nålar! Har instruerat dem att få med sig bilder från veterinären, så jag får spekulera hemma i vad det kan tänkas bli för gradering. Skrev även med Krista som har kullsystern Nera, och vi ska boka röntgen för henne i juli. Ska prova röntga hos veterinären i Kalix denna gång, har hört bara bra om dem, så vi får väl se. Är lite sugen på att röntga om Nessas höfter som är verkligen ett gränsfall mellan B och C, har ju ingenting att förlora på det egentligen. Nu är det en hel del utställningar som Nessa är bokad för, men så fort det lättat på den fronten ska jag boka tid för både henne och Bobbo. Han måste ju röntga höfterna officiellt, han var alldeles för pigg, alltså för lite drogad, när vi skulle röntga honom sist, vilket gjorde det omöjligt att få en rättvis bild på höfterna då han låg och viftade på svansen och sparkade med bakbenen. Bobbo i ett nötskal, haha!

Jag har även gått ut med nästa års valpplaner på både hemsidan och kennelns Facebook. De tilltänkta föräldrarna är Nessa och Nero. Vi har fått en del intressenter redan innan och det ser ut som att vi kommer att få ännu en kull med härliga hussar och mattar 🙂

I helgen är det midsommar, som för oss innebär bad och allmänt fix av hund inför Midsommarutställningen i Rovaniemi i Finland. Vi lär säkert grilla något gott, annars blir det väldigt lugnt här hemma. Varken jag eller Daniel dricker, och om vi gör det handlar det bara om en drink, så att vi är kördugliga om något skulle hända. Särskilt nu när vi bor i Töre där vi inte känner någon som kan skjutsa till sjukhus eller veterinär om olyckan är framme. Ja, vi har kontrollbehov som heter duga!

De allra minsta hundarna har börjat få fina öron! Whip är den förste att få rosenöron och Alma och Krut är på G, de borde få finlurar vilken dag som helst. Jag har äntligen tagit mig i kragen och skickat iväg registreringsansökan för kullen. SKK är väldigt snabba, så de bör ligga på HundData i slutet av veckan. Imorgon ska jag och bästa If-ombudet Anita fixa försäkringar för valparna som deras hussar och mattar ska sedan få ta över. If är helt klart bästa bolaget och vi försöker få så många valpköpare som möjligt att fortsätta med dem. Vi har ju provat ett par andra bolag för flera år sedan, men bästa servicen finns helt klart hos If.

Avslutar dagens inlägg med en bild på söte Whip i sin nya look!

1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s