Update från sjukstugan

Jag har varit sjuk i influensa större delen av veckan. Riktigt tråkigt att ligga i feber med hosta och snuva när vi haft så fint väder. Börjar faktiskt känna mig något bättre, men lär ändå vara dålig i några dagar framöver…

Valparna har fått vara ute när vädret tillåtit, och de njuter för fullt av sommaren. De har mycket att upptäcka i trädgården och så har de ju sin hage med olika leksaker och berikning. Ska fixa lite mer under kommande veckan också. Hittar inte vår agilitytunnel, måste vända upp och ner på huset en gång till i hopp om att den kommer fram. Tänkte även börja gå med Doggy Ride:n så valparna får träna på att ”åka bil” och får även se lilla byn. Igår laddade jag äntligen kameran så det blev några kort på de små ute i solen.

2 3 4

Valparna har fått ärva en pälskrage från en av mina otaliga vinterjackor, världens bästa leksak tydligen! Och jag kunde förstås inte låta bli att göra detta…

6 7

Lilla lejonet var så enormt sött när han skuttade runt med sitt man. Han såg ut som en pomeranian, haha! Jag dog av sockerchocken ❤

Vi har haft ändlösa diskussioner och massor med funderingar kring vem av killarna som vi kommer att spara inom kenneln. Vanligtvis väntar vi tills utvärderingen är gjord när de är äldre. Men nu när vi har så få valpar är det lättare att bestämma sig. Utvärderingen kommer att göras hur som helst, då jag vill ha det gjort oavsett. Pojkarna är så lika varann med ändå olika. Och denna gång gick vi mycket på personlighet och vilken valp som kommer att vara mest lämplig för de hemmen vi har åt dem. Så RW Dynamite Dragon ”Whit” som hade arbetsnamnet lillFjant/Fjasse kommer att flytta ner till Skåne. Och RW Dragon Powder ”Krut” kommer bo hos fodervärdar i Boden. Det bästa av allt är att det var just de valparna som respektive familjer hoppats på att få! Hur perfekt kan det bli?!

RuffWood Dragon Powder ”Krut”

10

Utställningsplaneringen har setts över ordentligt och vi anmält till några utställningar som är i juli. Ska återuppta B’s utställningskarriär nu när jag har en handler som kommer att hjälpa mig med antingen henne eller Nessa, de går ju i samma klass vilket ställer till det för mig. Mari är superduktig och ställt mina hundar förut, så det blir toppen det! Tyvärr bor Mari i Finland, så jag får försöka hitta någon duktig medhjälpare när vi ställer på hemmaplan.

Fick hem nya utställningskoppel också och de verkar vara precis så bra som jag hoppats på. Tog en evighet att hitta en återförsäljare av dessa på nätet. Vi har ju så tråkiga djuraffärer här som rätt begränsat utbud av just utställningskoppel, så man får klicka hem saker allt som oftast. Efter att ha vänt ut&in och upp&ner på förmodligen hela internetet, fann jag äntligen vita koppel. Att allt ska jämt vara i svart, gahhh! Svart funkar visserligen på Lillan och Maya som har knappt något vitt runt halsen eller på en brindle utan vit hals, men på hundar av annan färg och/eller med vit krage så vill man ju helst ha vitt. Ska försöka få någon hund att modella med ett av kopplen. Om inte annat så ska vi ställa ut i Rovaniemi om två veckor, så det lär bli bilder därifrån.

Höll på att glömma att berätta om att valparna fått ha på sig täcken för första gången igår kväll. Inga konstigheter alls! Givetvis blev det en klassisk RuffWood bild på Krut som modell i lilla Hurtta täcket som ser ut att överleva även får fjärde kull 🙂 Måste investera i fler sådana, har bara 3 st nu vilket iofs passar fint till antalet valpar vi har hemma.

9

Våra läckra modeller genom åren – RW Amazing Red Baby-Dragon ”Sven”, RW Bolt Of Red Lightning ”Thor”, RW Chasing Flames ”Martin” & RW Dragon Powder ”Krut” ❤

RW pojkar

Nu ska jag och mitt sovsällskap som består av laget Blå försöka somna till ljudet av regnet. Hoppas på en friskare dag imorgon, och helst utan nederbörd!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s