Hej mitt i natten!

Det är inte så lätt att försöka somna med Bobbo och Nessa i sängen – de ska ju prompt ligga över hela mig. Så jag får väl blogga mig till sömns, brukar fungera rätt bra faktiskt!

Idag tänkte jag få upp avdelningen i valprummet av gallersektioner och det gick väl sådär. Hur jag än vände och vred på dem, kom jag aldrig fram till den bästa lösningen. Tänkte att jag och Daniel skulle få slå ihop våra kloka huvuden när han kom hem, men då blev det att fixa storhundarna och sen rann tiden bara iväg i vanlig ordning. Aja, på’t imorgon igen!

Valparna får nu små ”köttbullar” av färskfoder 3 ggr/dag och de är mer än nöjda. Idag gjorde de utflykt till Mayas matskål när hon åt sin lunch, och sååå sura dem blev när jag lyfte bort dem därifrån! De ska ju ha sin valpmat från Vom og Hundemat, som jag även går igenom för att sålla bort ev. små benbitar som kan finnas i fodret. I vuxenmaten finns det en del mindre benkross och det ska de inte få äta riktigt ännu. Det är iaf inget fel på deras aptit, de vill helst äta hela tiden. Mayas matlust har blivit bättre, hon var ju så kräsen där ett tag och krävde specialkost. Nu äter hon sin mat igen och jag är nöjd över att få slippa laga mat åt henne varje dag.

Ami är superpigg och man får hejda henne titt som tätt från att hoppa högt och kuta runt som en blådåre. Hon har alltid haft svårigheter med att ha alla fyra, eller åtminstone tre, tassar i backen. Och nu är det ju extra viktigt att hon tar det lugnt medan hon läker, så vi får köra hjärngympa och nosarbete med henne istället. Efter godissöket på gården, larvade jag mig lite och satte på henne ett diadem med en stor, röd rosett. Ami gillar att ha diadem/hårband eller annan huvudbonad (våra hundar får stå ut med mycket trams!) så hon var helnöjd förstås. Fångade hennes söta nuna på bild gjorde jag också 🙂

1

2

När vi ändå är inne på bilder, så fick jag ett mycket trevligt mail innehållande två bilder på Ten från BIS-ringen på Piteå Nationella. Fotografen Eliza Kajanus som fotar åt bl.a. Hundsports Ringrapport, var så snäll och mailade över korten till mig. Tusen tack än en gång!

Ten SNKK kopiera

Ten SNKK2 kopiera

Nu verkar det som att blåbären B & N kan tänka sig att ligga ner som normala hundar, är nog bäst att passa på och försöka få i sig lite sömn!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s