Fullt upp

Dagarna spenderas med att passa upp på Ami. Hon är ännu lite smått ynklig och vill gärna att man håller henne i tassen mer eller mindre hela dagen, vilket inte är direkt möjligt med allt annat man har att göra på dagarna. Hon äter bättre iaf och kan även tänka sig att gnaga på köttiga älgben. Hennes skendräktighet verkar gå tillbaka nu när hon får Galastop. Nu kommer hon aldrig mer behöva bli skendräktig. Det var den enda anledning till varför vi inte kastrerat henne tidigare – Ami blir alltid skendräktig när vi har valpar och hon är en grymt duktig mamma, så vi har alltid haft en perfekt amma under vårt eget tak ifall vi någon gång skulle behöva en. Aja, bara hoppas att någon av de andra tjejerna kan tänka sig att rycka in den dagen amma behövs. Jag ser då fram emot att få Ami i form nu när hon slipper skendräktigheter och löp, det har annars varit mer eller mindre omöjligt att få bukt på hennes häng på magen. Men nu så! Hon blir ju veteran nästa år och jag hoppas att även Ten fortsätter vara så pass fräsch som han är nu, vore jättekul att ställa ut båda gamlingarna som vi har att tacka för vår fina A-Kull 🙂

Mayas fina valpar växer och utvecklas för varje dag. De har blivit rätt duktiga på att gå och har provat gå på golvet när de rymde ur bädden medan jag bytte i valplådan. Och bråkiga med Maya är de också! Vilka utskällningar hon får av dem om hon inte serverar maten i tid! De är så söta när de är arga, man kan inte åta bli att skratta när man ser de rynkiga små nosarna och hör knorret. Tänkte ta nya kort på dem idag, men de hade helt andra planer. Fjasse vaknade till i några sekunder och bjöd på en pose, och det var liksom allt.

2

I helgen ska jag på Terrierklubbens utställning i Piteå med Ten och Nessa, Beatty ska få hänga med och socialisera också. Och Mio kommer med matte Jenna och husse Peter. Det är en 2-dagars denna gång, lite tråkigt att augusti-utställningen då uteblir, men men, vi är tacksamma för de få utställningarna som finns här uppe. Har kollat upp domarlistor till de andra utställningarna som är planerade i sommar också, inte så jättespännande domare alla gånger. Som sagt, vi ställer på allt vi har i närheten, lyxen att få välja och vraka finns liksom inte när man bor i Norrbotten.

En del av fredagen lär ägnas åt packning och hundfix. Måste se över utställningskläderna för helgen också. Skulle verkligen behöva en ny uppsättning med tygskor i blått, svart och rött. Hoppas de finns kvar på H&M, är supernöjd med dem ju, och vill inte ha annat.

Nåja, bäst att få i sig så mycket sömn som möjligt inför helgens bravader!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s