Ami är hemma!

Oro och väntan var gårdagens nyckelord…
Pratade med djursjukhuset på förmiddagen, och Ami var OK under morgonronden. Hon var ganska tagen, men ändå bra med tanke på omständigheterna. Jag fick dock inget besked om huruvida hon skulle få hämtas hem på eftermiddagen eller ej, utan fick höra av mig till vårdavdelningen vid 15-tiden. Kändes inget vidare att ha henne där så länge och hoppades verkligen inte på att hon skulle behöva stanna där ännu längre än planerat. Ami är ju mattes och husses tjej, våran egna lilla klängapa. Tror inte hon uppskattade att måsta vara utan oss och utan bekvämligheterna som hon har hemma. Hon är ju faktiskt en prinsessa!

På eftermiddagen blev jag uppringd av veterinären istället. Efter att ha pratat en stund, tyckte hon att Ami kunde få komma hem eftersom hon upplevde att jag hade koll på allt som hade med ingreppet att göra och jag är ju ändå hemma med hundar och valpar, så det skulle vara bäst för Ami att vara hemma. JA! Vilken lycka!!!

Daniel var ändå där i krokarna, så han fick åka och plocka upp henne och hämta ut hennes medicin på apoteket. Under tiden fixade jag en låg sovplats åt henne i sovrummet, var osäker på om hon var stark nog för att ta sig upp och ner från sängen själv, så det var lika bra att ha ett alternativ som är mer lättåtkomligt.

Ami blev jätteglad att se mig, lilla svansen bara gick! Även om resten av kroppen inte riktigt hängde med. Fick hjälpa henne upp för lilltrappen vid ingången, alla hennes fyra ben var inte så jättebra på att samspela så. Hon verkade tycka att det var jätteskönt att få vara hemma igen. Hon gick och la sig på bädden direkt och somnade sött.

Idag är Ami påtagligt piggare. Man behöver inte hjälpa henne upp eller ner från sängen, det fixar hon själv. Missnöjd över att behöva ha krage är hon också. Jag låter henne vara utan när jag har henne under uppsikt, hon verkar inte alls intresserad av att slicka på magen, hon tittar inte eller luktar på den ens. Plåstret på magen ser rent och fint ut, så det får sitta kvar någon dag till.

Måste åka och handla blodpudding och kanske någon form av inälvsmat + massa broccoli. Så Ami får höja sitt blodvärde. Har redan blodpulver hemma som hon fick med färskfodret. Vill så gärna att hon blir återställd fortast möjligast.

1

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s