Valpyra!

Som utlovat kommer det ett inlägg om alla valpar nu 🙂

Den 31a mars blev Nero /SE UCH The Kids Best Friend’s Dark Knight/ pappa till 9 underbara valpar på kennel Fervens Fera, det föddes 5 tikar och 4 hanar i färgerna svart, blå, röd och blue fawn. Och Jenny fick äntligen några pied:er som hon längtat efter så! Valparna växer och utvecklas fint och nu är det bara ett par veckor kvar till de lämnar boet och flyttar till egna familjer.

FF svart iris   FF Panda mfl   FF lillNero

Jag och Jenny har under en tid pratat om att hon skulle ev. få låna in Lillan till en kull med Egon, och iom att han är redan gammal och inte blir yngre heller, fick det bli i vår. Lillan började löpa strax efter Maya, så när vi kom hem efter parning med Maya, fick Lillan åka iväg till Jenny där hon skulle få spendera dräktigheten och hinna bo in sig i sitt tillfälliga hem. Lillan är himla lättsam och anpassningsbar och det har funkat toppen under tiden hon hittills varit hemifrån. Det är super att kunna dela med sig av sin avelsbas på det här sättet, då man själv kommer aldrig hinna använda sina avelshundars fulla potential eftersom man inte har möjlighet att ha valpkullar ofta. Leasing av tikar är något som förekommer i betydligt större utsträckning i vårt grannland Finland, men Sverige verkar ligga efter. Men det kan emellertid bero på att det knappt finns någon här som man känner sig bekväm med att släppa iväg sin hund till… Om jag ska tala för mig själv i alla fall. När det gäller Jenny & Ola, kändes det mycket bra att låta de ta hand om vår älskade tjej och föda upp hennes valpar och jag är positiv till att göra detta igen i framtiden 🙂

Den 6e maj fick Lillan 7 finfina pojkar och en vacker liten tjej! Jag hade förmånen att få följa förlossningen över telefon och se valparna via MMS allt eftersom de kom till världen ❤ Lillan skötte sig fint och är en mycket duktig mamma, vilket hon också var med sin första kull här hos oss. Är jättestolt över min fina tjej! Här kommer ett par kort på underverken, några av dem är tillgängliga och vi kan varmt rekommendera denna kombination. Vid seriöst intresse av valp vänd er till Jenny @ kennel Fervens Fera.

FF Lillans 1

FF Lillans 2

Våra valpar här hemma växer och frodas. De är så otroligt söta, man får en sockerchock av att sitta vid valplådan och låta tiden flyga iväg!

6

1

2

Nu ska jag försöka återställa ordningen här, eftersom sociala Maya som inte kunde bestämma sig om hon skulle stanna hos valparna i lådan eller komma och mysa med mig en stund, slog två flugor i en smäll och tagit upp valparna till min säng som står alldeles bredvid lådan… Sen är det god natt här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s