Jag har tänkt att uppdatera bloggen i flera dagar nu, men alltid är det något som kommit emellan…

Vi har varit med om ännu en stor förlust. Tisdagen förra veckan fick finaste, underbaraste Rosso somna in 😥 Det är otroligt smärtsamt än, och saknaden blir inte heller mindre för var dag som går. Att förlösa en valp som tar sina första andetag i ens trygga händer, att se denna valp vifta på svansen för första gången, ta sina första vingliga steg, växa och utvecklas till en härlig och mycket speciell individ, och att sedan hålla denna hund i sin famn när han tar sitt allra sista andetag… Det är hemskt.
Trots att man har flera hundar hemma, känner man tomrummet efter Rosso. Det går inte en dag utan att man saknar hans påhitt och tokigheter, hans breda tunga mot kinden, hans sparkar i ryggen när man ligger i sängen, hans glada svans som slår i allt i sin väg. Man saknar hela honom ❤

Vila i frid, älskade hund
RuffWood Challenge-R Chance ”Rosso”
2012.08.12 – 2014.01.14
Rosso

För att inte deppa ihop totalt, har jag försökt sysselsätta mig så mycket som möjligt. Det är då tur att man ha andra hundar hemma, så man inte får möjlighet att gräva ner sig i sin sorg – de ska ju tas hand om och de är så otroligt duktiga på att trösta en när man är ledsen. Tyvärr har vi inte riktigt haft vädret på vår sida. I några dagar hade vi kring 30 minusgrader och som kallast var det -34 ute. Hundarna hade inga större planer på längre utevistelser och vem kan klandra dem? Trots att vi har ”bara” vid -20 just nu, verkar de ha kvarstående på den värsta kylan än. Så fort man börjar gå mot ytterdörren, går de och lägger sig. Tar man på dem koppel, står de och spjärnar en bit in i hallen och verkligen vägrar gå ut. De är så roliga! Fick en bild på Bobbo & Nessa som satt och värmde sig under favoritfilten efter morgonrastningen, när inte ens de två vill vara ute och härja i snön – då är det illa.

1

Iom kyla samt mina försök att hålla de tråkiga och ledsamma tankarna borta, blev det en hel del gjort hemma. Jag och Daniel la klart golvet i både hallen och köket samt påbörjat renoveringen av trappen. Det går inte i rasande fart med vår renovering direkt – hundarna måste ju få sin tid, så vi repar när det finns möjlighet helt enkelt. Sen bromsas det lite av vår perfektionism också, allt måste stämma in på millimetern och bara all mätning av golvplattor som vi kapade tog sin ”lilla” tid. Sen fick vi för oss att riva ut nästan hela köket, något vi inte tänkt göra enl. ursprungsplanen. Nu har vi flyttat om bland skåpen och gjort om lite och jag känner mig rätt nöjd, så nu ska skåpluckorna målas om och jag måste åka iväg och välja och inhandla tapet till köket, vore så skönt att ha det klart inom närmaste två veckorna i alla fall. Jag påbörjade tapetrivningen och som det ser ut blir det en hel del underarbete med spackling och slipning – you name it.

Hundrummet fick äntligen golvlister. Och jag satte upp tavellisterna för championatdiplomen också. Ska måla om en av de mindre, gamla byråerna som just nu står i hobbyrummet, att ha till hundtäcken och sånt. Det får nog också flytta in i hundrummet, det verkar finnas en plats där den skulle göra sig bra. Ami ville mer än gärna vara med på bild när jag fotade tavelväggen 🙂

Hundrum Ami

Nä, nu ska jag dricka en kopp té, sen ska det rensas på nedervåningen. Vi har alldeles för mycket saker, känner jag. Jag som trodde jag rensade på bra innan vi flyttade från Boden, tji!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s